Gluteenittomat joulutortut
- 10 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
15 annosta
- 250 g voita TAI
- 250 g margariinia (vaihtoehto)
- 250 g sitruunarahkaa TAI
- 250 g muuta maustettua rahkaa TAI
- 250 g maustamatonta rahkaa
- 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- n. 5 rkl luumumarmeladia TAI
- paistonkestävää marmeladia (vaihtoehto)
- 1 kananmuna
- kaneli-sokeria
Valmistusohje
- Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon sitruunarahka.
- Nypi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Kaulitse taikina jauhotetulla työlaudalla (käytä gluteenitonta jauhoseosta) noin 3 mm paksuksi levyksi.
- Ota pyöreällä muotilla rinkuloita ja nosta varovasti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Laita nokare luumumarmeladia keskelle ja taita leivonnainen puolikuun muotoon. Painele reunoilta kiinni.
- Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle halutessasi kanelisokeria.
- Paista 200-225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 10-13 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut väriä.
- Tarjoa gluteenittomat joulutortut höyryävän glögin kanssa.