Inkivääri-kalkkunarulla ja appelsiini-kermakastike
- 30 min Työaika
- 1 h 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Kariniemen
Inkivääri-kalkkunarulla on murea pikkujoulujen ja joulun tarjottava. Kuorrutteessa maistuvat inkivääri ja piparkakut. Ruoan kruunaa lempeä appelsiini-kermakastike.
Tämä ateria sopii jouluateriaksi pienelle taloudelle tai kun haluat tarjota kinkun seurana myös kalkkunaa.
Advertising information
Ainekset
4-6 annosta
- 1 Kariniemen Kalkkunan fileerulla
- 3 rkl inkiväärihilloa
- 5-10 piparkakkua murustettuna
Appelsiini-kermakastike:
- 2 dl vettä
- 1 rkl kanafondia TAI
- ½ kanaliemikuutio
- 1 yhden hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste
- 1 dl appelsiinin puristettua mehua
- 1 dl kermaa
- ½ dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
- Ota kalkkunan fileerulla huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsennystä.
- Laita fileerulla uunivuokaan ja kypsennä 150 asteessa uunissa noin 80 minuuttia.
- Fileerulla on valmis, kun paistissa oleva paistomittari ponnahtaa ylös.
- Poista mittari ja sivele pintaan inkiväärihilloa. Taputtele pinnalle piparkakkumurskaa.
- Laita fileerulla 200 asteiseen uuniin, kunnes piparinmurut saavat hieman väriä.
- Valmista seuraksi kastike. Mittaa kaikki ainekset kylmänä kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kastike sakenee.
- Kastike saa kypsyä muutaman minuutin. Leikkaa kalkkunarulla viipaleiksi ja tarjoa seuraksi kastiketta ja raikasta salaattia.
- Vinkki! Lisää kastikkeeseen nokare hillottua inkivääriä hienonnettuna tai inkiväärihilloa.
- Tarjoa inkivääri-kalkkunarulla ja appelsiini-kermakastike esimerkiksi kinkun vaihtoehtona.