Inkivääri-kalkkunarulla ja appelsiini-kermakastike

  • 30 min Työaika
  • 1 h 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
inkivääri-kalkkunarulla
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

29 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Kariniemen

Inkivääri-kalkkunarulla on murea pikkujoulujen ja joulun tarjottava. Kuorrutteessa maistuvat inkivääri ja piparkakut. Ruoan kruunaa lempeä appelsiini-kermakastike.
Tämä ateria sopii jouluateriaksi pienelle taloudelle tai kun haluat tarjota kinkun seurana myös kalkkunaa.

Advertising information

Ainekset

4-6 annosta
  • 1 Kariniemen Kalkkunan fileerulla
  • 3 rkl inkiväärihilloa
  • 5-10 piparkakkua murustettuna
Appelsiini-kermakastike:
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl kanafondia TAI
  • ½ kanaliemikuutio
  • 1 yhden hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste
  • 1 dl appelsiinin puristettua mehua
  • 1 dl kermaa
  • ½ dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

  • Ota kalkkunan fileerulla huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsennystä.
  • Laita fileerulla uunivuokaan ja kypsennä 150 asteessa uunissa noin 80 minuuttia.
  • Fileerulla on valmis, kun paistissa oleva paistomittari ponnahtaa ylös.
  • Poista mittari ja sivele pintaan inkiväärihilloa. Taputtele pinnalle piparkakkumurskaa.
  • Laita fileerulla 200 asteiseen uuniin, kunnes piparinmurut saavat hieman väriä.
  • Valmista seuraksi kastike. Mittaa kaikki ainekset kylmänä kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kastike sakenee.
  • Kastike saa kypsyä muutaman minuutin. Leikkaa kalkkunarulla viipaleiksi ja tarjoa seuraksi kastiketta ja raikasta salaattia.
  • Vinkki! Lisää kastikkeeseen nokare hillottua inkivääriä hienonnettuna tai inkiväärihilloa.
  • Tarjoa inkivääri-kalkkunarulla ja appelsiini-kermakastike esimerkiksi kinkun vaihtoehtona.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä