Virkistävä marjamehu
- 20 min Työaika
- 24 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Dansukker
Marjamehu maistuu aina. Pakastetuista ja tuoreista marjoista valmistat helposti upean mehun myös ilman mehumaijaa. Kesän maku ja tuoksu valtaavat keittiösi myös talvella! Sitruunahappo on edullista ja sitä on myynnissä tavallisissa marketeissa. Tämä mehu on laimennettavaa.
Advertising information
Ainekset
10 annosta
2 l
- 1 kg marjoja
- 2 l kiehautettua, jäähtynyttä vettä
- 4 tl sitruunahappoa
- 6 dl Dansukker Taloussokeria
Valmistusohje
- Laita puhdistetut marjat isoon kattilaan, kulhoon tai talousämpäriin.
- Lisää kiehautettu, jäähtynyt vesi marjojen joukkoon yhdessä sitruunahapon kanssa ja sekoita.
- Suojaa kevyesti kannella tai kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä 1-2 vuorokautta.
- Valuta tiheän siivilän tai sideharson läpi ja sekoita joukkoon sokeri.
- Laita puhtaisiin, kuumennettuihin pulloihin.
- Säilytä marjamehu mielellään viileässä.
- Laimenna marjamehua noin 1/5 suhteessa (1 osa mehua, 5 osaa vettä).