Juustoiset pesto-jauhelihapyörykät ja bataatti-perunalisäke
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- vesi
- couscous
- valkosipulinkynsi
- jauheliha
- kananmuna
- punainen pestokastike
- polar-juusto
- suola
- bataatti
- peruna
- öljy
- suola
- Herbamare yrttisuolaseos
Mehevän maistuvat lihapyörykät maustat maukkaalla pestokastikkeella ja juustolla. Valmista seuraksi ihanan valkosipulinen bataatti-perunalisäke.
Juustoiset pesto-jauhelihapyörykät ja bataatti-perunalisäke
2 dl kuumaa vettä
1 dl couscousia
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
400 g jauhelihaa
1 muna
1 dl punaista pestokastiketta
300 g Polar-juustoa pieninä kuutioina
1/2 tl suolaa
Bataatti-perunalisäke
1 iso bataatti
1 kg perunoita
1 dl öljyä
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl suolaa
1/2 tl Herbamarea
Laita kuuma vesi ja couscous kulhoon. Anna turvota muutama minuutti.
Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, jauheliha, muna, pestokastike, Polar-kuutiot ja suola.
Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja pyöritä pieniksi pyöryköiksi.
Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia tai rasvassa pannulla.
Kuori bataatti ja perunat.
Leikkaa lohkoiksi tai kuutioiksi.
Sekoita öljyn joukkoon valkosipuli ja mausteet.
Kääntele bataatti- ja perunalohkot seoksessa.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa, kunnes perunat ja bataatit tuntuvat kypsiltä.