Marengilla kuorrutettu jäätelöcharlotta (gluteeniton)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • muna
  • sokeri
  • perunajauho
  • leivinjauhe
  • raparperi
  • kaneli
  • vesi
  • vaniljasokeri
  • jäätelö
  • munanvalkuainen

Kesähelteillä maistuu jäätelö. Jäätelökakku säilyy pakastimessa suojattuna viik-
koja. Voit valmistaa sen etukäteen ja nostaa tarjolle sopivana hetkenä. Voit tarjo-
ta kakun myös ilman kuorrutusta. Marenkivaahto tekee siitä kuitenkin juhlavan.

Marengilla kuorrutettu jäätelöcharlotta (gluteeniton)
noin 10 annosta

Kääretorttutaikina
4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte
3 isoa raparperinvartta
½-1 tl kanelia
½-¾ dl sokeria tai maun mukaan
2 rkl vettä
½ tl vaniljasokeria
2 l jäätelöä (vanilja-, mansikka- tai muuta marjajäätelöä)

Pinnalle
2 munanvalkuaista
¾ dl sokeria

Aloita raparperitäytteestä. Pese raparperinvarret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
Laita raparperipalat kattilaan yhdessä kanelin, sokerin ja veden kanssa. Anna kiehua
miedolla lämmöllä, kunnes raparperit pehmenevät.
Mausta lopuksi vaniljasokerilla.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat
aineet. Sekoita taikina varovasti käännellen tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle, reunalliselle uunipellille. Paista 225 asteessa uunin toiseksi alimmalla ritilätasolla noin 7 minuuttia.
Kumoa leivinpaperin päälle.
Levitä raparperitäyte kääretorttulevylle. Kääri tiukahkolle rullalle.
Vuoraa reilun kahden litran vetoinen pyöreä kulho kelmulla.

Leikkaa kääretorttu noin yhden senttimetrin levyisiksi viipaleiksi. Lado viipaleet kulhon pohjalle ja reunoille.
Lusikoi kolo täyteen jäätelöä ja suojaa kelmulla. Nosta pakastimeen vähintään yön yli.
Kuorruta marenkivaahdolla juuri ennen tarjoilua. Kumoa jäätelöcharlotta uunin kestävään vuokaan.
Vatkaa munanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten joukkoon.

Levitä marenkivaahto charlotan pinnalle ja tee väri marenkivaahdon pintaan kaasupolttimella tai nosta hetkeksi 250 asteiseen uuniin, kunnes pinnalle muodostuu ruskeita pilkkuja.

Tarjoile heti.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä