Kesäpäivän mansikka-raparperikakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • sokeri
  • vehnäjauho
  • perunajauho
  • leivinjauhe
  • voi
  • margariini
  • korppujauho
  • maito
  • vaniljasokeri
  • raparperi
  • vesi
  • kaneli
  • vispikerma
  • mansikka
  • sokerimassa
  • tomusokeri
  • sokerikukka

Ihana mansikka-raparperikakku sopii kesän herkkuhetkiin. Tarjoa vaikkapa perheelle tai ystäville. Nyt on hyvä hetki kutsua kylään vaikka mökkinaapurit!

Kesäpäivän mansikka-raparperikakku
noin 10 annosta

3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl Dr.Oetker Leivinjauhetta

Vuokaan:
voita tai margariinia
korppujauhoja

Kostutus:
n. 1 dl maitoa
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria

Täyte:
5 dl raparperipaloja
1 dl sokeria
2 rkl vettä
ripaus kanelia

Lisäksi:
1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
2-3 dl mansikoita

Pinnalle:
1 pkt Dr.Oetker Sokerimassaa
(tomusokeria)
2 ½ dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
Dr.Oetker Sokerikukkia
(muutama mansikka)

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikinaan.
Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka tilavuus on noin 1,5 litraa.
Paista kakkupohjaa uunin alimmalla ritilätasolla 150-175 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista.

Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Leikkaa kahteen tai kolmeen osaan.

Valmista täyte.
Mittaa kattilaan raparperipalat, sokeri, vesi ja kaneli.
Anna kiehua hiljalleen, kunnes raparperi pehmenee. Jäähdytä.

Vaahdota vispikerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla ja leikkaa mansikat ohuiksi viipaleiksi.
Kokoa kakkua tarjoiluvadille.
Kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Laita väleihin raparperihilloketta, vaahdotettua kermaa ja mansikkaviipaleita.
Anna kakun mielellään vetäytyä hetki.

Kaulitse sokerimassa työlaudalla ohueksi levyksi ja käytä tarvittaessa apuna tomusokeria.
Leikkaa levystä sopivan kokoinen ympyrä. Käytä muottina vaikkapa ruokalautasta.
Nosta sokerimassa kakun päälle ja käännä hieman reunojen yli.

Vaahdota vispikerma.
Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota kerma kakun reunoille.
Koristele kakku sokerikukilla ja halutessasi mansikoilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä