Karviaischutney
- 20 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
1 purkki annosta
- 1 l karviaismarjoja
- 1-2 sipulia silputtuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
- 1 tähtianis
- 1 kanelitanko
- ¾ dl omenaviinietikkaa TAI
- ¾ dl vaaleaa viinietikkaa (vaihtoehto)
- 1 ½ dl sokeria
- 3 ½ dl hillosokeria
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Putsaa karviaiset. Poista kannat ja laita marjat suoraan kattilaan.
- Kuori sipulit ja silppua.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja pala tuoretta inkivääriä.
- Lisää ainekset kattilaan.
- Lisää joukkoon tähtianis, kanelitanko, viinietikka, sokeri ja hillosokeri. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä.
- Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua hiljalleen noin 15-20 minuuttia.
- Kuori pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto ja anna jäähtyä noin puoli tuntia välillä sekoitellen.
- Laita karviaischutney kuumennettuun purkkiin ja säilytä viileässä.