Burgundinpata
- 20 min Työaika
- 8 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 170 g HK Amerikan pekonia
- 900 g HK Naudan paistipalaa
- ½ dl tomaattipyreetä
- 2 laakerinlehteä
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 isoa porkkanaa
- 4 dl punaviiniä
- 2 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- mustapippuria
Lisäksi
- 200 g herkkusieniä
- 2 rkl voita TAI
- 2 rkl margariinia (vaihtoehto)
- 1 dl hillosipuleita
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
- Ota liha huoneenläpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
- Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
- Paloittele pekoni ja laita kylmään pannuun.
- Kuumenna ja paista pekonit rapeiksi.
- Lisää joukkoon lihakuutiot ja paista pintaan väri kauttaaltaan.
- Lisää tomaattipyree, laakerinlehdet, kuoritut valkosipulinkynnet ja kuoritut ja paloitellut porkkanat.
- Kääntele hetki.
- Laita ainekset uunivuokaan ja kaada päälle punaviini ja vesi.
- Murenna joukkoon lihaliemikuutio ja rouhi sekaan mustapippuria myllystä.
- Laita ainekset uunivuokaan tai -pataan.
- Kypsennä 150 asteisessa uunissa 4-6 tuntia.
- Tiputa pitkässä kypsennyksessä lämpötila 100-125 asteeseen.
- Lisää tarvittaessa vettä tai punaviiniä.
- Loppuvaiheessa kuumenna rasva pannulla ja paista herkkusieniä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
- Lisää herkkusienet ja hillosipulit lopuksi ja kuumenna vielä ennen tarjoilua.
- Tarkista maku.
- Vinkki! Koristele burgundinpata timjamilla.
- Huom! Ruoka on gluteenitonta, kun käytät gluteenitonta lihalientä tai fondia.