Burgundinpata

  • 20 min Työaika
  • 8 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Burgundinpata
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

284 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö HK

Klassinen ja täyteläinen burgundinpata on ranskalaisen keittiön klassikkoruoka. Naudanpaistista valmistettu lihapata valmistuu helposti uunissa.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 170 g HK Amerikan pekonia
  • 900 g HK Naudan paistipalaa
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 2 laakerinlehteä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 isoa porkkanaa
  • 4 dl punaviiniä
  • 2 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • mustapippuria
Lisäksi
  • 200 g herkkusieniä
  • 2 rkl voita TAI
  • 2 rkl margariinia (vaihtoehto)
  • 1 dl hillosipuleita
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

  • Ota liha huoneenläpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
  • Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
  • Paloittele pekoni ja laita kylmään pannuun.
  • Kuumenna ja paista pekonit rapeiksi.
  • Lisää joukkoon lihakuutiot ja paista pintaan väri kauttaaltaan.
  • Lisää tomaattipyree, laakerinlehdet, kuoritut valkosipulinkynnet ja kuoritut ja paloitellut porkkanat.
  • Kääntele hetki.
  • Laita ainekset uunivuokaan ja kaada päälle punaviini ja vesi.
  • Murenna joukkoon lihaliemikuutio ja rouhi sekaan mustapippuria myllystä.
  • Laita ainekset uunivuokaan tai -pataan.
  • Kypsennä 150 asteisessa uunissa 4-6 tuntia.
  • Tiputa pitkässä kypsennyksessä lämpötila 100-125 asteeseen.
  • Lisää tarvittaessa vettä tai punaviiniä.
  • Loppuvaiheessa kuumenna rasva pannulla ja paista herkkusieniä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
  • Lisää herkkusienet ja hillosipulit lopuksi ja kuumenna vielä ennen tarjoilua.
  • Tarkista maku.
  • Vinkki! Koristele burgundinpata timjamilla.
  • Huom! Ruoka on gluteenitonta, kun käytät gluteenitonta lihalientä tai fondia.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä