Jäätelöllä täytetty Charlotte Russe (gluteeniton)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- perunajauho
- leivinjauhe
- mansikkahillo
- kirsikkahillo
- vaniljasokeri
- jäätelö
- tuore mansikka
Jäätelökakku on mainio kakun korvike. Voit valmistaa sen jo vaikkapa parikin viikkoa aikaisemmin pakastimeen. Nosta sulamaan noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Ja täytteissähän toki voit käyttää runsaasti mielikuvitusta!
Jäätelöllä täytetty Charlotte Russe (gluteeniton)
10-12 annosta
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
400 g mansikka- tai kirsikkahilloa
1 tl vaniljasokeria
1 l jäätelöä
½ l mansikoita paloiteltuna
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy toisen leivinpaperin päälle. Jäähdytä.
Levitä pinnalle hilloa ja kääri tiukahkolle rullalle.
Leikkaa rulla tasakokoisiksi ohuehkoiksi viipaleiksi.
Vuoraa salaatti- tai leivontakulho reiluilla tuorekelmun paloilla.
Laita kääretorttuviipaleet kulhoon vieretysten siten, että keskelle muodostuu tila täytteelle.
Vatkaa hieman pehmennyt jäätelö mansikkapalojen ja vaniljasokerin kanssa tasaiseksi.
Lusikoi täyte koloon. Peitä kakku kelmulla ja pakasta yön yli.
Kumoa tarjoiluvadille. Poista kelmu ja tarjoa!