Marenkiset sitruunakuppikakut
- 20 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 4 kananmuna
- 4 dl sokeri
- 4 dl vehnäjauho
- 1 ½ dl perunajauho
- 2 tl Dr.Oetker Leivinjauhe
- Dr.Oetker Vaniljatanko
- 1½ tl Dr.Oetker Vaniljasokeri
- 1-2 tl sitruunan raastettu kuori
- 200 g maitorahka
- tuorejuusto
- 150 g voi
- juokseva margariini
- 150 - 200 g lemon curd -sitruunatahna
- 4 kpl munanvalkuainen
- 1 ml Dr.Oetker Sitruuna-aromi
- ½ dl Dr.Oetker Mantelilastu
Sitruunan ja marengin liitto on täydellinen. Tunnetun sitruuna-marenkipiiraan lisäksi se toimii loistavasti myös kuppikakuissa. Nämä herkulliset leivonnaiset sopivat korvaamaan myös täytekakun. Kokeile ja ihastu!
Marenkiset sitruunakuppikakut
10-12 isoa kuppikakkua
4 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl Dr.Oetker Leivinjauhetta
Dr.Oetker Vaniljatankoa myllystä tai 1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
1-2 tl sitruunan raastettua kuorta
200 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
150 g sulatettua voita tai juoksevaa margariinia
Täyte:
150-200 g lemon curd -sitruunatahnaa
Pinnalle:
4 munanvalkuaista
1 dl sokeria
1 ml Dr.Oetker Sitruuna-aromia
Dr.Oetker Vaniljatankoa myllystä tai ½ tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
½ dl Dr.Oetker Mantelilastuja
Lisäksi:
10-12 kpl Dr.Oetker Isoja muffinivuokia (erikoisvahva laatu)
Säädä uuni 200 asteeseen.
Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi.
Jaa 2/3 taikinasta muffinivuokiin. Laita jokaiseen vuokaan sitten noin teelusikallinen lemon curdia.
Jaa loppu taikina päälle siten, että tahna peittyy.
Paista 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 15-20 minuuttia.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Vaahdota valkuaiset puhtaassa kuivassa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää vähän kerrallaan sokeri koko ajan vatkaten.
Rouhi joukkoon vaniljatankoa tai lisää vaniljasokeri.
Mausta seos sitruuna-aromilla.
Pursota marenki isopäisellä tyllalla muffinien pinnalle.
Ripottele päälle mantelilastuja.
Laita vielä 200 asteiseen uuniin hetkeksi, kunnes pinnalle muodostuu ruskeita pilkkuja.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.