Kurkku-paprikasäilyke
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Puhtaasti Kotimainen
Valmista vähällä vaivalla upea kurkku-paprikasäilyke sekä muut itse tehdyt säilykkeet. Kun valmistat kerralla reilun määrän, voit antaa niitä joululahjoiksi ystäville.
Kuumenna lasipurkit 100-asteisessa uunissa sillä välin, kun valmistat säilykkeen. Voit maustaa säilykkeitä halutessasi valkosipulilla, neilikalla, tähtianiksella, inkiväärillä, sinapinsiemenillä tai vaikkapa palalla kanelitankoa.
Advertising information
Ainekset
1 iso purkki annosta
- 1 kg avomaan kurkku
- 2 sipulia
- 1-2 punainen paprika
- ½-1 ruukku tuoretta tilliä
- 2 dl sokeria
- 1 rkl suolaa
- 1 ½ dl väkiviinaetikkaa
Valmistusohje
- Poista kurkuista kannat ja leikkaa kurkut hyvin pieniksi ja tasakokoisiksi kuutioiksi.
- Hienonna sipulit.
- Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna tilli.
- Mittaa sokeri, suola ja väkiviinaetikka kattilaan ja kuumenna.
- Lisää muut ainekset joukkoon ja anna kiehua hiljalleen välillä hämmennellen 10-15 minuuttia, kunnes kurkut alkavat muuttaa väriä.
- Kaada seos kuumennettuun lasipurkkiin ja sulje tiiviisti.