Jauhelihakeitto

  • 20 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Jauhelihakeitto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

162 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Jauhelihakeitto maistuu kaikkina vuodenaikoina. Erilaisia yrttejä käyttämällä saat keitosta aina eri makuisen. Tässä herkullisen ja perinteisen jauhelihakeiton ohje.

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 l vettä
  • ½ kg kiinteämaltoisia perunoita
  • 1 sipuli
  • 150 g palsternakkaa
  • 150 g lanttua
  • 150 g juuriselleriä
  • 2 porkkanaa
  • 2 lihaliemikuutiota
  • tai kasvisliemikuutiota
  • 1-2 laakerinlehteä
  • 10 maustepippuria
  • 5 valkopippuria
  • 1 ruukku tuoretta lipstikkaa
  • tai persiljaa
  • tai lehtipersiljaa

Valmistusohje

  • Kuumenna öljy kattilassa ja paista naudan jauheliha kypsäksi käännellen.
  • Mausta suolalla.
  • Lisää vesi ja kiehauta.
  • Kuori perunat, sipuli, palsternakka, lanttu, juuriselleri ja porkkanat.
  • Paloittele sopiviksi suupaloiksi ja lisää kiehuvaan veteen.
  • Lisää joukkoon kasvisliemikuutiot, laakerinlehdet ja mauste- ja valkopippurit.
  • Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.
  • Tarkista liemen maku.
  • Lisää tarvittaessa suolaa.
  • Silppua lopuksi joukkoon lipstikkaa, persiljaa tai lehtipersiljaa.
  • Tarjoa jauhelihakeitto hyvässä seurassa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä