Kananpojan riisipaperirullat

  • 40 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
kananpojan riisipaperirullat
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö HK

Kananpojan riisipaperirullat ovat helppotekoisia ja ne sopivat monenlaiseen herkutteluun. Voit valmistaa niitä retkievääksi tai koota ainekset erillisille lautasille illanistujaisiin siten, että jokainen saa täyttää oman rullansa. Riisipaperia ja riisivermiselliä löydät hyvin varustelluista ruokakaupoista ja etnisistä kaupoista.

Advertising information

Ainekset

12 annosta
  • n. 2 l vettä
  • 50 g riisivermiselliä
  • 2 rkl seesamiöljyä TAI
  • 2 rkl rypsiöljyä (vaihtoehto)
  • 450 g Kariniemen Kananpojan fileesuikaleita
  • ¼ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ½ kurkku
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 3 salottisipulia
  • 12 kpl salaatinlehteä
  • 12 kpl riisipaperia
Dippikastike:
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 tl etikkaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pieni pala punaista chilipaprikaa

Valmistusohje

  • Kiehauta vesi ja sammuta levy.
  • Lisää joukkoon riisivermiselli ja anna niiden kypsyä noin kaksi minuuttia. Siivilöi.
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista Kananpojan fileesuikaleet kauttaaltaan kypsiksi.
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun.
  • Leikkaa kurkku ohuiksi suikaleiksi.
  • Leikkaa korianterin oksat tyvestä ja jätä pitkiksi varsiksi.
  • Kuori salottisipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
  • Laita salaatinlehdet muiden ainesten joukkoon vadille.
  • Laita suureen kulhoon kylmää vettä.
  • Pyöräytä riisipaperit kylmässä vedessä siten, että ne kastuvat joka puolelta.
  • Nosta ne yksitellen tarjottimelle ja anna pehmetä minuutti-pari.
  • Laita riisipaperin keskelle pieni määrä riisivermiselliä, kananpojan fileesuikaleita, kurkkua, korianteria, salottisipulia ja salaatinlehti.
  • Käännä paperi rullalle siten, että täytteet jäävät rullan sisälle siististi.
  • Valmista dippikastike.
  • Mittaa kulhoon vesi, kalakastike, etikka ja sitruunamehua.
  • Mausta ripauksella suolaa.
  • Hienonna joukkoon valkosipulinkynnet ja pieni pala punaista chilipaprikaa.
  • Dippaa rullia liemeen ja nauti!
  • Kananpojan riisipaperirullat sopivat myös evääksi.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä