Punaviinipossua grillissä
- 30 min Työaika
- 4 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 500-700 g porsaan sisäfilee
- 70 g tomaattipyree
- ½ dl punaviini
- maun mukaan mustapippurirouhe
- 2-3 valkosipulinkynsi
- 1 tl paprikajauhe
- ½ tl suola
- 1 rkl Dansukker Muscovadosiirappi
- 1 tl kuivattu rakuuna
- ½ rkl etikka
Kesän grillikausi on alkanut ja herkullisen arki-ja viikonloppuruoan valmistus on yksinkertaista. Kauppojen sokerihyllyille on juuri rantautunut ja osaan vasta rantautumassa aromikas Muscovadosiirappi, josta saat upean maun marinadeihin. Se sopii myös mainiosti leivontaan ja vaikkapa jälkiruokakastikkeeksi. Muscovadosiirappi myydään kätevässä muutaman desilitran kokoisessa pullossa, joten se tulee kyllä käytetyksi. Leivonnassa voit korvata osan sokerista Muscovadosiirapilla.
Punaviinipossua grillissä
2-4 annosta
500-700 g porsaan sisäfileetä
Marinadi:
70 g tomaattipyreetä
½ dl punaviiniä
mustapippuria myllystä maun mukaan, mutta reilusti
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl paprikajauhetta
½ tl suolaa
1 rkl Dansukker Muscovadosiirappia
1 tl kuivattua rakuunaa
½ rkl etikkaa
Poista lihasta kalvot.
Sekoita marinadin ainekset ja laita liha joukkoon maustumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Nosta jääkaappiin foliolla suojattuna.
Kääntele maustumisen aikana muutaman kerran.
Grillaa kokonaisena kuumassa grillissä käännellen.
Anna levätä hetki folion alla ennen paloittelua.
Nauti salaatin ja uusien perunoiden kanssa.