Perinteiset lihapullat
- 10 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Perinteiset lihapullat ovat suomalaisten suosikkiruokien kärjessä. Perusmurekemassaa eri tavoin maustamalla saat helposti tilanteeseen kuin tilanteeseen sopivat pyörykät. Käytä maustamiseen esimerkiksi valkosipulia, tuoreita tai kuivattuja yrttejä ja erilaisia mausteseoksia. Veden voit korvata juuresmehuilla, kermalla tai kermaviilillä. Tuunaa rohkeasti omat pyörykkäsi!
Advertising information
Ainekset
30 annosta
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl vettä
- 400 g naudan jauhelihaa
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 kananmuna
- 1 sipuli
- 2 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
- Mittaa korppujauhot kulhoon yhdessä veden kanssa.
- Anna turvota noin viisi minuuttia.
- Lisää naudan jauheliha, suola, mustapippuria maun mukaan ja kananmuna.
- Sekoita tasaiseksi.
- Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä pannulla.
- Anna jäähtyä hetki ja sekoita jauhelihamassan joukkoon.
- Paista pieni koepyörykkä ja tarkista maku.
- Pyörittele pieniksi pyöryköiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Voit paistaa pyörykät myös kuumalla pannulla voissa tai öljyssä.
- Vinkki! Voit jatkaa murekemassaa myös esimerkiksi juuresraasteilla tai hienonnetuilla vihanneksilla.
- Vihannekset voit pyöräyttää kevyesti pannulla öljytilkassa ennen massaan lisäämistä.
- Nauti lihapullat esimerkisi perunamuusin kera.