Sinihomejuustolihapullat, lohkoperunat ja rakuunaporkkanat
- 20 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl vettä
- 400-500 g jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 sipuli
- 75 g (muru) sinihomejuustoa
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Lohkoperunat:
- 6-8 isoa perunaa
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ dl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- ripaus chilijauhetta
Rakuunaporkkanat:
- 1 l vettä
- 6 isoa porkkanaa
- 50 g voita TAI
- 50 g margariinia
- 1 tl kuivattua rakuunaa
Lisäksi:
- Felix Sinihomejuustokastike
Valmistusohje
- Mittaa kulhoon korppujauhot ja vesi, anna turvota noin viisi minuuttia.
- Lisää jauheliha ja kananmuna.
- Kuumenna rypsiöljy pannulla ja kuullota sipulisilppua hetki. Jäähdytä.
- Lisää sipulisilppu jauhelihan joukkoon.
- Murusta sekaan sinihomejuusto, suola ja mustapippuri. Sekoita massa tasaiseksi.
- Pyöritä pieniksi pyöryköiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai paista kuumalla pannulla voissa käännellen.
- Pese perunat hyvin ja leikkaa lohkoiksi.
- Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita joukkoon rypsiöljy, suola, paprikajauhe ja chilijauhe.
- Kaada seos perunalohkojen päälle ja sekoita mausteet joukkoon.
- Kypsennä 200-225 -asteisessa uunissa leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.
- Valmista seuraksi rakuunaporkkanoita.
- Kuori ja paloittele porkkanat sopiviksi suupaloiksi.
- Keitä hetki suolalla maustetussa vedessä, kunnes porkkanoissa on vielä puruvastusta.
- Valuta vesi pois.
- Lisää joukkoon voi tai margariini ja rakuunaa. Kuumenna kunnes voi on sulanut.
- Tarjoa lihapullien ja perunoiden dippikastikkeeksi Felix Sinihomejuustokastiketta.