Naudan ulkofileetä, valkosipulipapuja ja piparjuuriperunasalaattia
- 20 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 2-3 rkl rypsiöljyä
- 600 g naudan ulkofileetä
- maun mukaan suolaa
- mustapippuria myllystä
Piparjuuri-perunasalaatti:
- 6 kypsää, keskikokoista perunaa
- 1 iso omena
- 2 avomaankurkkua TAI
- ½ tuore kurkku (vaihtoehto)
- ½ dl ruohosipulia
- 250 g Felix Piparjuurimajoneesia
Valkosipulipavut:
- 1 l vettä
- ripaus suolaa
- 150 g papuja
- 2 rkl öljyä
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
Valmistusohje
- Aloita perunasalaatista. Kuori kypsät perunat ja omena, paloittele reiluiksi suupaloiksi.
- Paloittele avomaankurkut tai tuorekurkku ja hienonna ruohosipuli.
- Sekoita ainekset keskenään ja kääntele joukkoon Felix Piparjuurimajoneesi. Tarkista maku.
- Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
- Poista kalvot ja leikkaa naudan ulkofilee poikkisyin tasakokoisiksi viipaleiksi.
- Paina pihvejä kevyesti nyrkillä. Käännä pihvit öljyssä ja paista kuumalla pannulla molemmin puolin.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kiehauta pavut suolalla maustetussa vedessä ja valuta.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää pavut ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Kääntele hetki keskilämmöllä.
- Nauti murea naudanfilee valkosipulipapujen ja piparjuuriperunasalaatin kanssa.