Naudan palapaisti

  • 20 min Työaika
  • 4 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
naudan palapaisti
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Mikä voittaisi ihanaa mureaa lihapataa? Mikäli omistat painekattilan, valmista ruoka ehdottomasti siinä. Käytä lempijuureksiasi. Suosittelen käyttämään palsternakkaa tai juuriselleriä, ne antavat ruoalle upean maun.

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 3-4 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • n. 150 g juuriselleriä
  • 2-3 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 100-200 g siitakesieniä
  • 1 ½ kg naudan paistilihaa (kulmapaisti, ulkopaisti)
  • 3-4 rkl rypsiöljyä
  • 2-3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 maustepippuria
  • 1½ tl suolaa tai maun mukaan
  • 1 lihaliemikuutio TAI
  • 1 kasvisliemikuutio (vaihtoehto)
  • 1 l vettä tai sen verran että ainekset peittyvät

Valmistusohje

  • Kuori porkkanat, palsternakka ja juuriselleri ja paloittele sopiviksi suupaloiksi.
  • Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Paloittele sieniä hieman pienemmiksi.
  • Leikkaa paistiliha kuutioiksi.
  • Kuumenna öljy painekattilassa tai kattilassa. Paista lihakuutioihin kaunis pinta ja lisää joukkoon kasvikset.
  • Kääntele hetki. Lisää tomaattipyree, laakerinlehdet, maustepippurit, suola ja kasvis- tai lihaliemikuutio.
  • Laita joukkoon vettä sen verran, että ainekset peittyvät.
  • Mikäli valmistat ruoan painekattilassa, laita kansi päälle ja laita miedolle lämmölle kiehumaan noin 50 minuutiksi. Laske paine kattilasta, avaa kansi ja tarkista maku.
  • Mikäli valmistat ruoan uunissa, laita ainekset uunin kestävään reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 150 asteessa 4-6 tuntia tai kunnes liha on kypsää. Muista tarkistaa nesteen määrä kypsennyksen aikana ja lisää tarvittaessa vettä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä