Uuniohrapuuro ja omenakeitto
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- ohrasuurimo
- suola
- maito
- omenasose
- omenamehu
- vesi
- sokeri
- perunajauho
- vesi
- kaneli
Uuniohrapuuro on herkkua, joka valmistuu itsekseen uunissa hitaasti haudutellen. Tarjoa seuraksi omenamehukeittoa.
Uuniohrapuuro ja omenakeitto
6 annosta
3 dl kokonaisia ohrasuurimoita
1 ½ tl suolaa
2 l maitoa
350 g omenasosetta tai 4 dl omenamehua
5 dl vettä
¾ dl sokeria tai maun mukaan
1- 1 ½ rkl perunajauhoja + 3 rkl vettä
ripaus kanelia
Laita ohrasuurimot uunivuokaan.
Sekoita joukkoon suola ja maito.
Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin kolme tuntia.
Valmista puuron kypsyessä omenakeitto.
Mittaa omenasose tai omenamehu kattilaan yhdessä veden ja sokerin kanssa.
Kiehauta.
Sekoita perunajauhot ja vesitilkka keskenään ja valuta ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen. Kiehauta, mutta älä keitä.
Tarkista maku. Sekoita joukkoon tarvittaessa lisää sokeria ja mausta keitto kanelilla.
Tarjoa jäähtyneenä lämpimän ohrapuuron kanssa.
Vinkki! Jos haluat valmistaa omenakiisseliä, lisää perunajauhojen määrää.