Mustajuuri-perunasosekeitto
- 20 min Työaika
- 50 min Valmistusaika

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 kg jauhoinen peruna
- 2 sipuli
- 500 g mustajuuri
- vesi
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 dl kuohukerma
- ruokakerma
- 3-5 dl keitinliemi
- 1 rkl viherpippuri
- suola
Lempeät sosekeitot maistuvat syksyn ja talven kylmyydessä.
Tämä keitto on miellyttävän mieto ja sopii sellaisenaan tarjottavaksi tai vaikkapa illallisen alkukeittona.
Mustajuuri-perunasosekeitto
4 annosta
1 kg jauhoisia perunoita (esim. Van Gogh)
2 sipulia
500 g mustajuuria
vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
3-5 dl keitinlientä
1 rkl viherpippuria
suolaa maun mukaan
Kuori perunat, sipulit ja mustajuuret.
Paloittele ne tasakokoisiksi paloiksi ja laita kattilaan.
Lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät.
Lisää kasvisliemikuutio.
Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset pehmenevät.
Valuta keitinliemi talteen ja soseuta kasvikset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi.
Lisää kerma, keitinlientä tarpeen mukaan ja rouhi joukkoon viherpippureita.
Sekoita ja tarkista maku.
Lisää suolaa tarpeen mukaan.