Biscotit eli piparkakkukeksit
Uusimmat reseptit
Advertising information
Rapean rouskuvat piparkakkukeksit ovat ihania joulun pikkuleipiä. Valmista vaikkapa syötäväksi joululahjaksi.
Biscotit eli piparkakkukeksit
noin 40 kpl
1 dl rypsiöljyä
2 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 munaa
½ dl muscovadosiirappia
7 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
½ tl jauhettua muskottipähkinää
TAI 2 rkl piparkakkumaustetta
Kuumenna uuni 175-asteeseen.
Yhdistä öljy, sokeri, munat ja siirappi isossa kulhossa.
Sekoita keskenään jauhot ja leivontamausteet toisessa kulhossa ja lisää muna-seokseen.
Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile molemmista tasaiset taikinarullat.
Painele rullia hieman tasaisemmaksi.
Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia.
Leikkaa vinoviipaleiksi ja nosta takaisin uunipellille.
Paista vielä 5-7 minuuttia kummaltakin puolelta.
Sammuta uuni ja anna keksien kuivua 2 tuntia jälkilämmöllä.
Huom! Resepti löytyy myös Dansukker-sivustolta.