Biscotit eli piparkakkukeksit

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Rapean rouskuvat piparkakkukeksit ovat ihania joulun pikkuleipiä. Valmista vaikkapa syötäväksi joululahjaksi.

Biscotit eli piparkakkukeksit
noin 40 kpl

1 dl rypsiöljyä
2 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 munaa
½ dl muscovadosiirappia
7 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
½ tl jauhettua muskottipähkinää
TAI 2 rkl piparkakkumaustetta

Kuumenna uuni 175-asteeseen.
Yhdistä öljy, sokeri, munat ja siirappi isossa kulhossa.
Sekoita keskenään jauhot ja leivontamausteet toisessa kulhossa ja lisää muna-seokseen.
Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile molemmista tasaiset taikinarullat.
Painele rullia hieman tasaisemmaksi.

Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia.
Leikkaa vinoviipaleiksi ja nosta takaisin uunipellille.
Paista vielä 5-7 minuuttia kummaltakin puolelta.
Sammuta uuni ja anna keksien kuivua 2 tuntia jälkilämmöllä.

Huom! Resepti löytyy myös Dansukker-sivustolta.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä