Gluteeniton mangokakku
- 40 min Työaika
- 4 h 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8 annosta
Pohja
- 150 g Semper Kola keksejä
- tai Semper välipalakeksejä
- tai Semper Kaura Digestive keksejä
- 50-70 g voita
- tai margariinia sulatettuna
Täyte
- 4 kpl liivatelehteä
- vettä
- 2 ½ dl vispikermaa
- 200 g tuorejuustoa
- tai maitorahkaa
- ¾ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunamehua
Pinnalle (kiille)
- 2 prk Semper Mangososetta
- 1 dl hyytelösokeria
Valmistusohje
- Hienonna Semper gluteenittomat keksit esimerkiksi muovipussissa lihanuijalla tai tehosekoittimessa.
- Lisää joukkoon sulatettu voi tai margariini ja sekoita tasaiseksi.
- Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele keksinmuruseos vuoan pohjalle.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto tai maitorahka.
- Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Kuumenna sitruunamehu tai vesi kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa.
- Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi.
- Valuta seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.
- Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
- Valmista kiille.
- Mittaa mangosose kattilaan ja kiehauta.
- Lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen.
- Anna kiehua, kunnes liemi hieman kirkastuu.
- Anna seoksen jäähtyä hetki.
- Valuta kiille kakun päälle lähellä kakun pintaa lusikalla vähän kerrallaan.
- Nosta hetkeksi kylmään, kunnes pinta hyytyy.
- Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen.
- Siirrä kakku tarjoiluvadille.
- Gluteeniton mangokakku on valmis tarjottavaksi.