Kananpojan grillipihvit, kasvisnyytit, grillitomaatit ja raparperihilloke

  • 20 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Kananpojan grillifileet
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

8 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Kariniemen

Kesäkokkailu on ihanaa! Valmista koko ateria grillissä samalla kertaa.
Raparperihillokkeen voit valmistaa jo etukäteen valmiiksi tai keittää grillin sivulevyllä.

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 1 pkt = 4-6 kpl Kariniemen Kananpojan Grillipihvi, savustettu chili
  • öljyä
Lisukkeet:
  • 200 g pikkusipulia
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 keltainen paprika
  • 4-5 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 400 g miniterttutomaatteja
  • 1 rkl rypsiöljyä TAI
  • 1 rkl avokadoöljyä
  • ½ tl timjamia TAI
  • ½ tl kuivattuja yrttejä
Raparperihilloke:
  • 5 dl raparperia
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl inkivääriä
  • ½ punainen chilipaprika
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tähtianis
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • ½ tl kanelia
  • 1 dl hillosokeria

Valmistusohje

  • Aloita valmistamalla raparperihilloke.
  • Voit valmistaa sen jo myös päivää aikaisemmin valmiiksi.
  • Paloittele raparperit kattilaan ja hienonna joukkoon punasipuli.
  • Hienonna inkivääri ja chilipaprika ja lisää kattilaan. Mittaa joukkoon fariinisokeri, tähtianis, punaviinietikka ja kaneli.
  • Anna seoksen kiehahtaa ja lisää hillosokeri.
  • Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Jäähdytä.
  • Ota Kananpojan Grillipihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
  • Esivalmistele sillä välin muut lisukkeet.
  • Ota 4-6 samansuuruista leivinarkkia ja foliokaistaletta ja laita ne päällekkäin siten, että folioarkki jää alle.
  • Kuori pikkusipulit, paloittele kesäkurpitsa ja paprika, sekä hienonna valkosipulinkynnet.
  • Sekoita ainekset keskenään ja jaa arkkien päälle.
  • Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria.
  • Käännä arkit nyyteiksi ja nosta grilliin tai uunipellille.
  • Laita tomaatit alumiiniseen grillivuokaan ja pirskottele pinnalle öljyä, kuivattuja yrttejä ja hienonnettua valkosipulia.
  • Laita Kananpojan Grillipihvit öljytylle grilliparilalle ja grillaa molemmin puolin.
  • Grillaa samalla kasvisnyytit ja grillitomaatit.
  • Tarjoa seuraksi mausteista raparperihilloketta.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä