Marinoituja kasviksia ja Jalotofua
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Marinoidut kasvikset ja Jalotofu on tyylikäs tarjottava esimerkiksi illanistujaisissa vaikkapa tuoreen leivän seurana. Valmista tätä myös syksyn juhliin tai joulupöydän alkupalaksi.
Marinoituja kasviksia ja Jalotofua
300 g Jalotofu, marinoitu tai kylmäsavu
200 g miniluumutomaatteja
150 g sokeriherneenpalkoja
100 g mustakaalia
1 iso violetti porkkana
1 iso oranssi porkkana
1 iso keltainen porkkana (tai kolme isoa porkkanaa yhteensä)
200 g ruusukaalia
2 l vettä + 1 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
½ dl balsamiviinietikkaa
1 punainen chilipaprika
mustapippuria myllystä
suolaa
2 isoa valkosipulinkynttä
muutama oksa tuoretta salviaa
100 g paahdettuja cashewpähkinöitä
Kuutioi Jalotofu tasakokoisiksi kuutioiksi.
Puolita miniluumutomaatit ja leikkaa sokeriherneenpalot ohuiksi viipaleiksi tai käytä kokonaisina.
Poista mustakaalista kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet reiluiksi paloiksi.
Kuori porkkanat ja leikkaa suikaleiksi tai ohuiksi viipaleiksi.
Poista ruusukaaleista tarvittaessa hieman kantaa ja päällimmäinen lehti.
Kiehauta vesi ja lisää suola.
Lisää porkkanat ja ruusukaalit veteen ja anna kiehua muutama minuutti.
Lisää mustakaalin lehdet ja kiehauta pikaisesti. Valuta. Jäähdytä.
Laita kaikki kasvikset kulhoon ja sekoita joukkoon marinadi.
Mittaa kulhoon oliiviöljy ja balsamiviinietikka.
Hienonna joukkoon chilipaprika, rouhi sekaan mustapippuria myllystä ja hieman suolaa.
Hienonna joukkoon valkosipulinkynnet ja tuoretta salviaa.
Sekoita ainekset ja kaada kasvisten ja Jalotofupalojen joukkoon.
Anna maustua muutama tunti tai yön yli jääkaapissa suojattuna.
Ripottele pinnalle kuumalla pannulla paahdettuja cashewpähkinöitä hetki ennen tarjoilua.
Vinkki! Voit halutessasi käyttää Jalotofukuutiot kuumalla pannulla öljyssä ennen marinointia.