Kastanjakuppikakut
Uusimmat reseptit
Advertising information
Kastanjatahnalla maustetut muffinit ovat meheviä jouluun sopivia leivonnaisia. Valmista kauniisiin muffinivuokiin ja tarjoa pienet mehevät annoskakut jokaiselle omana pikkukakkuna.
Kastanjakuppikakut (gluteeniton)
12 kpl
4 munaa
1 ½ dl sokeria
2 dl kastanjatahnaa (hillohyllyltä)
½ dl rypsiöljyä
1½ tl ruokasoodaa
2 tl psylliumia
1 tl kanelia tai ripaus kardemummaa
1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl vaniljajauhetta
Kuorrute:
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa tai luumurahkaa
¾ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria tai vaniljatankoa myllystä
Sekoita munat, sokeri, kastanjatahna ja rypsiöljy keskenään. Sekoita loput aineet keskenään ja sekoita kastanjaseoksen joukkoon. Jaa taikina 12 muffinivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Jäähdytä.
Valmista kuorrute.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon vaniljarahka tai luumurahka, sekä tomusokeri ja vaniljasokeri tai rouhittua vaniljaa.
Pursota jäähtyneiden muffinien pinnalle.