Punajuuri-graavilohileivät
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 900 g kirjolohifilee
- 3 rkl merisuola
- 1 rkl hunaja
- 1 ½ dl Biotta Punajuuritäysmehu
- tuore tilli
leivät
- 6 paahtoleipäviipale
- 100 g smetana
- 1 tl piparjuuri
- 1 raaka punajuuri
- 1 keltainen porkkana
- 1 rkl oliiviöljy
- 1 rkl balsamiviinietikka
- 2 kananmuna
- 1 punasipuli
- tuore salvia
- tuore tilli
Punajuurimehulla värjätty graavilohi on joulun kalapöydän iloinen väripilkku. Tarjoa sellaisenaan tai valmista ihanat pikkusuolaiset punajuuri-graavilohileivät.
Punajuuri-graavilohi
n. 900 g kirjolohifilee
3 rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl hunajaa
1 ½ dl Biotta Punajuuritäysmehua
muutama oksa tilliä
Laita ruodoton kirjolohifilee leivinpaperiarkin päälle.
Ripottele pinnalle karkeaa merisuolaa.
Sekoita hunaja ja punajuurimehu keskenään ja kaada kalafileen päälle. Levitä pinnalle tillinoksat.
Kääri kala leivinpaperiin ja nosta reunalliseen vuokaan jääkaappiin muutamaksi päiväksi.
Leikkaa ohuita viipaleita kalaveitsellä.
Tarjoa sellaisenaan vaikkapa joulupöydässä tai valmista pieniä suolaisia leipäpaloja.
Punajuuri-graavilohileivät
6 annosta
6 paahtoleipäviipaletta
100 g smetanaa
1 tl raastettua piparjuurta tai maun mukaan
1 pieni (raaka) punajuuri
1 keltainen tai oranssi porkkana
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikka
2 keitettyä munaa
1 punasipuli renkaina
salviaa tai tilliä
6 viipaletta punajuuri-graavilohta
Ota paahtoleivistä ympyrät esimerkiksi juomalasin avulla.
Sekoita smetanan joukkoon raastettua piparjuurta.
Kuori punajuuri ja porkkana. Raasta karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja balsamiviinietikka.
Leikkaa munat lohkoiksi ja kuorittu punasipuli ohuiksi renkaiksi.
Laita leipäympyröille keko punajuurismetanaa, punajuuri-porkkanaraastetta, punajuurigraavilohta ja punasipulirengas. Koristele lopuksi salvialla tai tillillä.
Tarjoa vaikkapa pikkujoulu- tai joulupöydässä.