Tuliset jauheliha-pitaleivät ja jogurttinen punakaali-porkkanacoleslaw
- 20 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8 annosta
- 2 dl vettä
- 1 dl Salakis Turkkilaista jogurttia
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl Arrabbiata -pestokastiketta
- ½ dl avokadoöljyä TAI
- ½ dl rypsiöljyä
- 6-7 dl vehnäjauhoja
Täyte:
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chilipaprika
- 2 rkl oliiviöljyä
- 400-500 g jauhelihaa
- 2 rkl Arrabbiata -pestokastiketta
- 70 g tomaattipyrettä
- mustapippuria myllystä
Jogurttinen punakaali-porkkanacoleslaw
- 250 g punakaalia
- 2 porkkanaa
- 3 dl Salakis Turkkilaista jogurttia TAI
- 3 dl Salakis Kreikkalaista jogurttia
- 1-2 rkl sinappia
- 1 rkl viinietikkaa
- 2 tl sokeria
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Lämmitä vesi ja jogurtti kädenlämpöiseksi.
- Liuota joukkoon hiiva ja suola.
- Lisää Arrabbiata -pestokastike, avokado- tai rypsiöljy, sekä vehnäjauhot alustaen.
- Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin tunti.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tangoksi.
- Jaa kahdeksaan yhtä suureen osaan. Kaulitse vehnäjauhoja apuna käyttäen soikean mallisiksi kiekoiksi.
- Kohota liinan alla lämpimässä paikassa.
- Paista 275-asteisessa uunissa 5-8 minuuttia.
- Valmista täyte.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Puolita chilipaprika ja poista siemenet. Hienonna.
- Kuumenna öljy pannulla.
- Paista jauheliha kauttaaltaan. Lisää sipulisilppu, valkosipuli, chilipaprika, Arrabbiata-pestokastike, tomaattipyree ja mustapippuria myllystä. Tarkista maku.
- Valmista seuraksi jogurttinen punakaali-coleslaw.
- Raasta punakaali ja porkkana karkealla raastinterällä.
- Sekoita jogurtin joukkoon sinappi, viinietikka, sokeri ja mustapippuria.
- Kääntele seos punakaali-porkkanaraasteen joukkoon ja tarkista maku.
- Tarjoa coleslaw pitaleipien ja jauhelihatäytteen kanssa.
- Vinkki! Lactaliksen Turkkilaisesta jogurtista on myös luomu ja laktoositon vaihtoehto.