Lehtikaalikeitto

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
lehtikaalikeitto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

31 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Dansukker

Lehtikaalikeitto on upean värinen sosekeitto. Makuna se on kuitenkin mieto. Sulatejuusto antaa keitolle mukavan lempeän maun.

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 1 kg jauhoista perunalajiketta (punainen värikoodi)
  • 3 keskikokoista porkkanaa
  • 1 iso juuripersilja
  • 125 g lehtikaalia
  • 1 ½ l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl Dansukker Fariinisokeria
  • 200 g sulatejuustoa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  • Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja juuripersilja kattilaan.
  • Hienonna lehtikaalia hieman ja lisää joukkoon. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset pehmenevät.
  • Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulipaloja yhdessä fariinisokerin kanssa miedolla lämmöllä. Jätä sivuun odottelemaan.
  • Valuta keitinliemi talteen. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Lisää myös kuullotetut sipulipalat ja sulatejuusto. Mausta mustapippurilla.
  • Jauha tasaiseksi ja lisää joukkoon keitinlientä, kunnes saat sopivan sakean keiton. Tarkista maku.
  • Voit lisätä joukkoon hieman fariinisokeria ja suolaa.
  • Nauti lehtikaalikeitto heti.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä