Thaimaalainen papaijasalaatti
- 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Thaimaalainen papaijasalaatti on monille Thaimaan matkoilta tuttu salaatti, jossa on sopivasti potkua punaisen chilin muodossa. Vihreää papaijaa voit ostaa edullisesti ainakin etnisistä kaupoista. Tämä on oma ehdoton suosikkini Thaimaassa. Kokeile ja tarjoa erilaisissa juhlissa ja illanistujaisissa!
Advertising information
Ainekset
4-6 annosta
- 1 kg vihreä papaijaa
- 3-4 kpl porkkanaa
- valkosipulinkynsi
- 2 kpl punaista chiliä
- 1 ½ rkl sokeria
- 1-2 kpl limeä
- 2 rkl kalakastiketta
- 1 dl paahdettua maapähkinää TAI
- 1 dl suolapähkinöitä (vaihtoehto)
- thai-basilikaa
Valmistusohje
- Kuori papaija ja porkkanat. Raasta mandoliinilla pitkää raastetta.
- Kuori valkosipulinkynnet ja poista chileistä siemenet. Hienonna molemmat.
- Laita sokeri, kuorittu lime ja kalakastike huhmareeseen ja jauha tasaiseksi. Sekoita joukkoon valkosipuli ja chilipaprika. Sekoita kastike raasteen joukkoon.
- Koristele salaatti paahdetuilla maapähkinöillä tai suolapähkinöillä ja thai-basilikalla.
- Anna papaijasalaatin maustua hetki jääkaapissa.