Helpot porkkanasämpylät, gluteeniton

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

26 arvostelua. Keskiarvo: 3.3/5

Ei arvosteluja

Semper logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

  • porkkanamehu
  • tuorehiiva
  • suola
  • psyllium
  • Semper Tattari&Teff gluteeniton jauhoseos
  • rypsiöljy

Helpot porkkanasämpylät valmistuvat käden käänteessä. Voit käyttää nesteenä myös vettä, maitoa tai muita vihannesmehuja. Voit lisätä taikinan joukkoon myös hieman juustoraastetta.
Porkkanasämpylät, gluteeniton
noin 10 kpl
½ l porkkanamehua
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 rkl psylliumia
7 dl Semper Tattari&Teff gluteenitonta jauhoseosta
½ dl rypsiöljyä

Lämmitä porkkanamehu reilusti lämpimäksi. Lisää joukkoon suola ja psyllium. Anna turvota noin 10 minuuttia. Murenna joukkoon hiiva ja anna sen liueta.
Lisää Tattari&Teff gluteeniton jauhoseos sekoittaen. Lisää lopuksi rypsiöljy.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä tangoksi.
Leikkaa tasakokoisiksi paloiksi ja pyöritä sämpylöiksi.
Kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä liinalla suojattuna noin puoli tuntia.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä