Helpot porkkanasämpylät, gluteeniton
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- porkkanamehu
- tuorehiiva
- suola
- psyllium
- Semper Tattari&Teff gluteeniton jauhoseos
- rypsiöljy
Helpot porkkanasämpylät valmistuvat käden käänteessä. Voit käyttää nesteenä myös vettä, maitoa tai muita vihannesmehuja. Voit lisätä taikinan joukkoon myös hieman juustoraastetta.
Porkkanasämpylät, gluteeniton
noin 10 kpl
½ l porkkanamehua
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 rkl psylliumia
7 dl Semper Tattari&Teff gluteenitonta jauhoseosta
½ dl rypsiöljyä
Lämmitä porkkanamehu reilusti lämpimäksi. Lisää joukkoon suola ja psyllium. Anna turvota noin 10 minuuttia. Murenna joukkoon hiiva ja anna sen liueta.
Lisää Tattari&Teff gluteeniton jauhoseos sekoittaen. Lisää lopuksi rypsiöljy.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä tangoksi.
Leikkaa tasakokoisiksi paloiksi ja pyöritä sämpylöiksi.
Kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä liinalla suojattuna noin puoli tuntia.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen.