Juustoiset lihapyörykät ja tzatziki
- 20 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä Salakis
Maukkaat yrteillä, juustolla ja chilipaprikalla maustetut lihapyörykät sopivat mainiosti illanistujaistarjottavaksikin. Toki ne sopivat myös arkiseen herkutteluun. Maustamattomasta jogurtista valmistat vaivatta raikkaan tzatzikin, joka sopii monenlaisten ruokien tyylikkääksi lisukkeeksi. Tämä ruoka on mainio tarjottava tuoresalaatin kanssa. Muuta ei tarvita.
Advertising information
Ainekset
25 annosta
- 500 g naudan jauhelihaa
- ½ tl suolaa
- 70 g tomaattipyreetä
- 3-4 valkosipulinkynttä
- ½ punainen chilipaprika
- 200 g Allerum Greve Juustoa
- ½ ruukku persiljaa
Paistamiseen:
- öljyä TAI
- voita
Tzatziki:
- 500 g Salakis Kreikkalaista jogurttia TAI
- 500 g Kreikkalaista Luomu jogurttia
- 1-2 valkosipulinkynttä
- ½ kurkku
- ripaus suolaa
Valmistusohje
- Laita naudan jauheliha kulhoon.
- Lisää joukkoon suola, tomaattipyree, hienonnetut valkosipulinkynnet ja hienonnettu chilipaprika.
- Paloittele Allerum Greve Juusto aivan pieniksi kuutioiksi tai raasta joukkoon.
- Hienonna persilja ja lisää se muiden ainesten sekaan.
- Sekoita taikina tasaiseksi massaksi.
- Pyöritä tasakokoisiksi pyöryköiksi ja paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200-asteisessa uunissa, kunnes pyörykät ovat kauniin värisiä. Tarkista kypsyys.
- Voit paistaa pyörykät myös öljyssä tai voissa pannulla.
- Valmista seuraksi raikas tzatziki.
- Laita Kreikkalainen jogurtti kulhoon ja hienonna joukkoon valkosipulinkynnet.
- Raasta kurkku karkealla terällä ja ripottele joukkoon ripaus suolaa.
- Laita kurkkuraaste lävikköön ja purista pois ylimääräinen neste.
- Sekoita kurkkuraaste jogurttiin. Tarkista maku.
- Vinkki! Kiireessä ja mökkiolosuhteissa voit helpottaa ruoanlaittoa ja tarjota seuraksi valmista Salakis Tzatzikia.