Laventelihunajakanaa

  • 30 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 500 g Broilerinfilee
  • ¾ dl Hunajainen SAM Laventelihunaja
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 2 cm tuore inkivääri
  • 2 cm tuore kurkumajuuri
  • 2 rkl soijakastike
  • ½-1 punainen chilipaprika
  • 1 punainen paprika
  • 1 nippu kevätsipuli
  • 200 g miniluumutomaatti
  • 2 porkkana
  • ½ l vesi
  • suola
  • 100 g miniparsa
  • 3 rkl oliiviöljy
  • avokadoöljy
  • mustapippuri
Pinnalle
  • ½-3/4 dl pinjansiemeniä

Hunajainen SAM on tuonut kevään markkinoille neljä upeaa hunajauutuutta. Lempeän makuinen laventelihunaja on mainio broileriruokien maustaja. Valmista tämä ruoka vaikkapa pääsiäispöytään.

Laventeli-hunajakanaa
4 annosta

500 g broilerinfileetä
¾ dl Hunajainen SAM Laventelihunajaa
2 valkosipulinkynttä
2 cm pala tuoretta inkivääriä
2 cm pala tuoretta kurkumajuurta
2 rkl soijakastiketta
½-1 punainen mieto chilipaprika
1 punainen paprika
1 nippu kevätsipulia
200 g miniluumutomaatteja
2 porkkanaa
½ l vettä + ripaus suolaa
100 g miniparsaa
3 rkl oliivi- tai avokadoöljyä
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan

Pinnalle:
Hunajainen SAM, Laventelihunajaa
½-3/4 dl pinjansiemeniä

Paloittele broilerinfileet reiluiksi suupaloiksi.
Sekoita joukkoon laventelihunajaa, hienonnettua valkosipulinkynttä, inkivääriä ja kurkumajuurta, sekä soijakastiketta. Kääntele ainekset sekaisin.
Hienonna chilipaprika, paloittele paprika ja silppua kevätsipuli.
Puolita halutessasi miniluumutomaatit tai käytä kokonaisina.
Kuori ja paloittele porkkanat viipaleiksi.
Kiehauta vesi ja mausta se suolalla. Lisää pikkuparsat hetkeksi veteen, keitä muutaman minuutin ajan ja valuta.

Kuumenna öljy ja paista hunajaiset broileripalat pannulla kauttaaltaan.
Lisää muut ainekset ja kääntele hetki kovalla lämmöllä.
Anna kiehua muutama minuutti, kunnes porkkanat ovat hieman kypsyneet, mutta niissä on vielä puruvastusta.
Mausta ruoka suolalla ja mustapippurilla.
Valuta pinnalle vielä laventelihunajaa.
Paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla ja ripottele ruoan päälle.
Tarjoa seuraksi riisiä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä