Jalotofu-vegeburgeri

  • 30 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
Hampurilaissämpylät:
  • ½ l vesi
  • 50 g hiiva
  • 2 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
  • 1 rkl siirappi
  • 1 tl suola
  • 7 ½ dl vehnäjauho
  • 2 ½ dl hiivaleipäjauho
  • 1 dl avokadoöljy
  • (vaihtoehto) oliiviöljy
Pinnalle:
  • siirappi
  • seesaminsiemeniä
Täyte:
  • 200-400 g Jalotofu, mieto chili paistopala
  • avokadoöljy
  • (vaihtoehto) oliiviöljy
  • vesi
  • suola
  • 8 minimaissi
  • 1 valkosipulinkynsi
Coleslaw:
  • 2 dl (raastettu) valkokaali
  • 1 porkkana
Kastike:
  • 2 rkl avokadoöljy
  • 2 tl sinappi
  • suola
  • 1 rkl omenaviinietikka
  • mustapippurirouhe
  • 2 rkl (hienonnettuna) tuore persilja
  • punainen chilipaprika
Lisäksi:
  • 1-2 punasipuli
  • tulinen silmusalaatti
  • paksu balsamicokastike

Upean trendikäs kasvisburgeri on täytetty maukkaalla chilillä maustetulla Jalotofulla ja herkullisilla kasviksilla, maidottomalla coleslawlla, sekä hieman tulisella silmusalaatilla. Nam!

Jalotofu-vegeburgeri
4 annosta

Hampurilaissämpylät

½ l vettä
50 g hiivaa
2 dl auringonkukansiemeniä
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
7 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ dl hiivaleipäjauhoja
1 dl avokado- tai oliiviöljyä

Pinnalle:
siirappia tai siirappi-vesiseosta
seesaminsiemeniä

Täyte:
200-400 g Annoskokoista Jalotofua, mieto chili, paistopala
avokadoa- tai oliiviöljyä paistamiseen
vettä, ripaus suolaa ja 8 minimaissia
1 valkosipulinkynsi

Coleslaw:
2 dl karkeaksi raastettua valkokaalia
1 karkeaksi raastettu porkkana

Kastike:
2 rkl avokadoöljyä
2 tl sinappia
ripaus suolaa
1 rkl omenaviinietikkaa
mustapippuria myllystä
2 rkl persiljaa hienonnettuna
pala punaista chilipaprikaa hienonnettuna

Lisäksi:
1-2 punasipulia renkaina
VAU miten tulista Silmusalaattia
paksua balsamicoa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää auringonkukansiemenet, siirappi ja suola. Alusta joukkoon jauhot. Lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kohota lämpimässä paikassa liinan alla.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tasapaksuksi tangoksi. Jaa tanko paloihin ja pyöritä sämpylöiksi.
Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia. Voitele sämpylät paiston loppuvaiheessa siirapilla tai vesi-siirappiseoksella ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Jatka paistamista hetki.
Jäähdytä.

Aloita valmistamalla kaalilisäke. Raasta kaali ja porkkanat karkeaksi raasteeksi.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta raasteen joukkoon. Sekoita.

Paista Jalotofu annospalat kuumalla pannulla öljyssä.
Esikypsennä minimaissit suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä ja valuta.
Paista öljytilkassa hienonnetun valkosipulin kanssa.

Halkaise sämpylät ja laita täytteeksi Jalotofua, minimaissia, coleslawta, punasipulia ja silmusalaattia. Valuta kastikkeeksi hieman balsamicoa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä