Gluteeniton vadelmakakku

  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

19 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Semper logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

15 annosta
  • kananmuna
  • sokeri
  • Semper FIN MIX -gluteeniton jauhoseos
  • leivinjauhe
  • maito
  • vaniljasokeri
  • vadelmahillo
  • kuohukerma
  • vispikerma
  • tuore vadelma
  • sitruunamelissa

Leivo ihana gluteeniton vadelmakakku ja tarjoa vaikkapa kevään ja kesän juhlissa. Koristele halutessasi sitruunamelissalla tai muilla tuoreilla koristeyrteillä.

Gluteeniton vadelmakakku
15 annosta

5 isoa munaa
3 dl sokeria
3 dl Semper Fin Mix -gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:

n. 2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:

4 dl vadelmahilloa
3 dl kuohu- tai vispikermaa
sokeria maun mukaan
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle:

4 dl kuohu- tai vispikermaa
2-3 rkl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
4 dl tuoreita vadelmia
sitruunamelissaa

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen.
Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuoka leivinpaperilla.
Kaada taikina vuokaan ja paista 150-175 asteisessa uunissa ensin noin 50 minuuttia.

Avaa uuniluukku ja kokeile kypsyyttä kakun keskeltä puutikulla.

Mikäli taikinaa ei jää tikkuun, on kakku kypsä.
Anna jäähtyä hetki ja kumoa ritilän päälle tai leivinpaperiarkille.

Vinkki! Voit myös voidella vuoan voilla ja jauhottaa gluteenittomilla korppujauhoilla.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuoka leivinpaperilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista 150-175 asteisessa uunissa ensin noin 50 minuuttia. Avaa uuniluukku ja kokeile kypsyyttä kakun keskeltä puutikulla.
Mikäli taikinaa ei jää tikkuun, on kakku kypsä. Anna jäähtyä hetki ja kumoa ritilän päälle tai leivinpaperiarkille. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja kostuta kerrokset vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille. Levitä kerrosten väliin vadelmahilloa. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä hillokerrosten päälle kermavaahtoa.

Anna kakun vetäytyä hetki kylmässä ennen koristelua.

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Levitä kerma kakun pinnalle ja pursota reunoille.

Koristele tuoreilla vadelmilla ja sitruunamelissalla.

Reseptin laatinut:

Reseptin laatinut Hellapoliisi

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä