Hunajabroileria grillissä ja raparperichutney
- 30 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 4 broilerin filee
- 2 dl hunajaa
- ½ tl suolaa
- 2 tl tuoretta timjamia
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ appelsiinin kuoriraaste
- öljyä
Lisäksi
- 1 appelsiini
Raparperi-chutney
- 2-3 raparperin varsi
- 2 tl hienonnettua inkivääriä
- ½ dl balsamiviinietikka
- 1 punainen chilipaprika
- ¾ dl hunajaa
- 1 dl vettä
Valmistusohje
- Laita broilerinfileet maustumaan hyvissä ajoin.
- Sekoita hunajan joukkoon suola, riivityt timjaminlehdet, hienonnetut valkosipulinkynnet ja hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste.
- Laita broilerin fileet maustumaan joukkoon käännellen.
- Leikkaa appelsiini viipaleiksi.
- Valmista raparperichtuney.
- Viipaloi raparperinvarret ja hienonna inkivääri. Laita ainekset kasariin ja mittaa joukkoon balsamiviinietikka, hienonnettu chilipaprika, hunaja ja vesi.
- Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä, kunnes raparperit pehmenevät.
- Tarkista maku.
- Jäähdytä. Säilytä jääkaapissa.
- Grillaa tai paista kuumalla pannulla öljyssä maustetut broilerinfileet molemmin puolin.
- Grillaa seuraksi appelsiiniviipaleet ja tarjoa lisäksi raparperichutneya.