Mamman raparperipiiras

  • 20 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

18 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Semper logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
  • 150 g voi
  • margariini
  • 2 kananmuna
  • 3 dl Semper FIN MIX -gluteeniton jauhoseos
  • 1 tl leivinjauhe
  • 2-3 raparperinvarsi
  • 200 g kermaviili
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 1 dl sokeri
  • tomusokeri

Mamman raparperipiiras
8-10 annosta

150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl Semper FinMix -gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:
2-3 raparperinvartta
200 g kermaviiliä
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria

Lisäksi:
tomusokeria

Vaahdota voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää muna vatkaten joukkoon.
Lisää keskenään sekoitettu Fin Mix -jauhoseos ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina voideltuun tai leivinpaperilla suojattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
Esipaista 200 -asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita kermaviili, kananmuna, vaniljasokeri ja sokeri keskenään.
Kaada seos piiraspohjan päälle ja ripottele pinnalle raparperiviipaleet ja hieman sokeria.
Jatka kypsentämistä 200 -asteisessa uunissa, kunnes piiras on saanut hieman väriä ja se on hyytynyt.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä