Lämpimät pepperoni-mozzarellaleivät
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 kiviuunipatonki
- ciabatta
- 1 dl punainen pestokastike
- 100 g pepperoni
- 2-3 tomaatti
- 3-4 pkt Galbani Mozzarellajuusto
- tuore basilika
Punainen pestokastike
- 5-6 aurinkokuivattu tomaatti
- 1/2 säilötty jalapeno
- paahdettu paprika
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/4 tl suola
- mustapippuri
- 1 1/2 dl oliiviöljy
- 25 g parmesaanijuusto
- 1/2 dl pinjansiemen
- cashewpähkinä
Ihastuttavat illanistujaisleivät syntyvät vähällä vaivalla, mutta maistuvat sitä herkullisimmilta.
Kokeile pestokastikkeen tilalle myös muita maustekastikkeita.
Lämpimät pepperoni-mozzarellaleivät
8-10 annosta
1 iso kiviuunipatonki tai muutama ciabatta
1 dl punaista pestokastiketta vai muuta maustekastiketta
n. 100 g pepperoniviipaleita
2- 3 tomaattia
3-4 pkt (á 180/340 g/pkt) Galbani Mozzarellajuustoa
basilikaa
Leikkaa patonki tai ciabatta sopivan kokoisiksi paloiksi ja halkaise ne.
Voitele leikkauspinta punaisella pestokastikkeella.
Lado päälle pepperoniviipaleita, viipaloituja tomaatteja ja viipaloitua mozzarellajuustoa.
Laita leivät 250 -asteiseen uuniin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, kunnes juusto on sulanut. Koristele tuoreella basilikalla.
Tarjoa heti sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.
Punainen pestokastike
1½-2 dl valmista kastiketta
5-6 aurinkokuivattua tomaattia
puolikas säilötty jalapeno tai yksi paahdettu paprika
1 valkosipulinkynsi
1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1½ dl oliiviöljyä
25 g parmesaanijuustoa
½ dl pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä
Mittaa ainekset kulhoon ja jauha sauvasekoittimella tai silppurilla tasaiseksi tahnaksi.
Laita puhtaaseen purkkiin ja säilytä jääkaapissa.