Kuorrutettu sipulikeitto
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4-5 annosta
- 50 g voita
- 10 isoa sipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- 1-2 rkl vehnäjauhoja
- 1 ½ l vettä
- 2-3 kasvisliemikuutiota
- 1 tl timjamia TAI
- 1 tl muuta kuivattua yrttiä (vaihtoehto)
- tarvittaessa suolaa
- 6 viipaletta Maalahden Limppua
Pinnalle:
- 1-2 dl juustoraastetta
Valmistusohje
- Kuori sipulit, puolita ja leikkaa viipaleiksi.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon sipulit ja hienonnettu valkosipuli.
- Kääntele miedolla lämmöllä, kunnes sipulit pehmenevät.
- Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää vesi ja kasvisliemikuutiot ja timjami.
- Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen.
- Tarkista maku.
- Lisää tarvittaessa hieman suolaa.
- Jaa liemi uunin kestäviin kulhoihin ja laita päälle Maalahden Limppu -leipäviipaleet.
- Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Laita kulhot 200 -asteiseen uuniin kunnes pinta saa kauniin värin.
- Tarjoa kuorrutettu sipulikeitto heti!
- Vinkki! Voit korvata osan nesteestä valkoviinillä.