Herkkusienilevite ja siitakesienilevite

  • 20 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 4.5/5

Ei arvosteluja

Champ logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

3 annosta
Herkkusienilevite:
  • 200 g champ ruskea jumbo herkkusieni
  • 2 valkosipulinkynsi
  • ¾ dl oliiviöljy
  • suola
  • mustapippurirouhe
  • Vihreäkeiju ruohosipuli
Siitakesienilevite:
  • 100 g siitakesieni
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljy
  • suola
  • mustapippurirouhe
  • Vihreäkeiju ruohosipuli
  • 100 g maustamaton tuorejuusto

Illanistujaisiin ja seisovaan pöytään erityisesti sopiva sienilevite voidaan valmistaa helposti joko maidottomaksi tai tuorejuustoa sisältäväksi. Mausta halutessasi chilipaprikalla ja vaihtele yrttejä maun mukaan.

Herkkusienilevite, maidoton
2-3 dl

1 rasia (200 g) Champ ruskeita herkkusieniä
2 valkosipulinkynttä
¾ dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
Vihreäkeiju ruohosipulia maun mukaan

Paloittele sienet ja kuumenna tilkka öljyä pannulla. Paista sieniä miedolla lämmöllä hienonnetun valkosipulin kanssa, kunnes sienet pehmenevät.
Jäähdytä sienet ja laita leikkuriin.
Lisää loput oliiviöljystä, suola, mustapippuria myllystä ja ruohosipulia maun mukaan.
Jauha hienoksi tahnaksi. Tarkista maku.

Siitakesienilevite on aromikas ja hienostunut levite, jota voit tarjota leipien ja suolapalojen lisukkeena. Käytä myös voileipäkakkujen täytteenä tai nauti uuniperunan kanssa.

Siitakesienilevite
2-3 dl

1 rasia (100 g) siitakesieniä
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
Vihreäkeiju ruohosipulia maun mukaan
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Paloittele siitakesienet ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy pannulla. Paista sieniä miedolla lämmöllä hienonnetun valkosipulin kanssa, kunnes sienet pehmenevät.
Jäähdytä sienet ja laita leikkuriin tai käytä sauvasekoitinta.
Lisää suolaa, mustapippuria ja ruohosipulia, sekä tuorejuusto.
Jauha tasaiseksi tahnaksi ja tarkista maku.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä