Gluteeniton focaccia
- 20 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 3 dl vesi
- 1 tl psyllium
- 25 g tuore hiiva
- ½ tl suola
- ½ dl oliiviöljy
- 2 dl Semper Tattari&Teff gluteeniton jauhoseos
- 2 dl Semper FIN MIX -gluteeniton jauhoseos
- 1-2 rkl oliiviöljy
- 100 g mozzarellapallo
- 5 - 10 kirsikkatomaatti
- kuivattu rosmariini
Gluteeniton focaccia
12 annospalaa
2 dl vettä
1 tl psylliumia
1 dl vettä + 25 g tuorehiivaa
½ tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
2 dl Semper Tattari&Teff gluteenitonta jauhoseosta
2 dl Semper FinMix -gluteenitonta jauhoseosta
Pinnalle:
1-2 rkl oliiviöljyä
100 g mozzarellapalloja
5-10 kirsikka- tai miniluumutomaattia
ripaus rosmariinia
Sekoita vesi ja psyllium keskenään ja anna turvota noin 10 minuuttia.
Lämmitä loppu vesi tämän jälkeen reilusti lämpimäksi ja lisää joukkoon.
Murenna hiiva nesteeseen ja sekoita tasaiseksi.
Lisää oliiviöljy, Tattari&Teff- ja FinMix -jauhoseokset joukkoon nopeasti kääntäen.
Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, jonka koko on noin 15×20 cm.
Anna kohota noin puoli tuntia.
Pirskota pinnalle oliiviöljyä.
Paina päälle mozzarellapallot, puolitetut tai kokonaiset kirsikka- tai miniluumutomaatit ja ripottele päälle vielä hieman rosmariinia.
Kypsennä 200- asteisessa uunissa, kunnes leipä on kohonnut ja saanut hieman väriä. Jäähdytä ja leikkaa annospaloiksi.
Tarjoa!