Piparkakkukipot ja puolukkajäätelöä
- 10 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 500 g Myllyn Paras Piparkakkutaikina, laktoositon
- vehnäjauho
- 1 l vaniljajäätelö
- 200 g puolukka
- 2 tl vaniljasokeri
Joulu on käsillä. Joko olet leiponut ihania piparkakkuja? Kaupan pakastealtaasta löydät hyvin leipoutuvan Myllyn Paras Piparkakkutaikinan, joka on laktoositonta. Sulata hetki huoneenlämmössä ja leivo hauskoiksi piparkakkukupeiksi. Piparkakkukupit voit valmistaa vaikkapa joulupöytään jo hyvissä ajoin etukäteen. Säilytä pölyltä suojattuna ja täytä vaikkapa jäätelöllä tai marjarahkalla hetki ennen tarjoilua. Piparkakkukipot sopivat myös pieneksi joulumuistamiseksi. Laita kippoon rusinoita tai pähkinöitä tai pieniä piparkakkuja tai joulumakeisia ja kääri kauniisti sellofaaniin.
Piparkakkukipot ja puolukkajäätelöä
10 annosta
500 g Myllyn Paras Piparkakkutaikinaa, laktoositon
vehnäjauhoja
Lisäksi:
1 l vaniljajäätelöä
200 g puolukoita tai muita marjoja
2 tl vaniljasokeria
Ota piparkakkutaikina sulamaan hetki ennen leipomista huoneenlämpöön.
Ripottele työtasolle vehnäjauhoja ja kaulitse taikinaa jauhoja apuna käyttäen.
Kaulitse taikina muutaman millimetrin paksuiseksi levyksi.
Ota pyöreällä muotilla halkaisijaltaan noin 10-12 cm ympyröitä.
Laita uunin kestäviä pieniä kulhoja tai metallisia leivosvuokia kupera puoli ylöspäin uunipellille.
Painele jokaisen päälle piparkakkutaikinaympyrä ja käännä reunoja alaspäin.
Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 5 minuuttia. Jäähdytä hetki ja irrota kipot vuokien päältä.
Vatkaa vaniljajäätelön joukkoon puolukoita tai muita marjoja ja vaniljasokeria.
Pyörittele palloja ja jaa piparkakkukippoihin.
Vinkki!
Valmista joulujälkiruoka isompaan piparkakkukulhoon. Käytä paistovaiheessa isoa kakkuvuokaa tai muuta uunin kestävää vuokaa.