Venäläiset blinit

  • 15 min Työaika
  • 1 h 15 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

19 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Salakis logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 5 dl täysmaito
  • 25 g tuorehiiva
  • ½ tl suola
  • 2 dl vehnäjauho
  • 1 ½ dl tattarijauho
  • 3 kananmuna
  • voi
  • 200 - 300 g mäti
  • 500 g Salakis maustamaton venäläinen jogurtti
  • 2 punasipuli
  • maustekurkku
  • suolakurkku
  • tuore tilli

Blinit sopivat talviseen herkutteluun. Yleensä niiden kanssa tarjotaan mätiä, mutta voit toki korvata mädin myös kylmäsavu- tai lämminsavulohella.
Oletko nähnyt kaupassa tai kokeillut uutta venäläistä jogurttia? Se on upea smetanan korvike ja kestää ruoanlaitossa myös kuumennusta. Kokeile blinien seuraksi.

Venäläiset blinit
8 annosta

5 dl täysmaitoa
25 g tuorehiivaa
½ tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl tattarijauhoja
3 munankeltuaista
3 munanvalkuaista

Paistamiseen:
voita

Lisäksi:
200-300 g mätiä
500 g Salakis Venäläistä Maustamatonta Jogurttia
2 punasipulia
(maustekurkkua tai suolakurkkua)
tilliä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon tuorehiiva ja suola.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja tattarijauhot.
Anna turvota 45-60 minuuttia.
Sekoita sitten joukkoon munankeltuaiset ja kovaksi vaahdoksi vaahdotetut valkuaiset.

Paista kuumalla blini- tai lettupannulla voissa.

Tarjoa seuraksi mätiä, venäläistä jogurttia, hienonnettua punasipulia ja tilliä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä