Bataatti- ja punajuuripiiraat
- 30 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 500 g ruispiirakkataikinalevy
- vehnäjauho
- ruisjauho
- 2 ½ dl vesi
- 7 ½ dl maito
- 1 tl suola
- 500 g Kymppi Punajuurisose
- Kymppi Bataattisose
- 1-2 kananmuna
- voi
- maito
Leivo ihanat ruispohjaiset piiraat valmiista ruistaikinasta ja valmista täyte Kymppi Bataatti- tai Punajuurisoseesta. Upean väriset piiraat ovat trendikästä tarjottavaa arkena ja juhlassa. Kädenjälki saa näkyä piiraissa! Voit valmistaa myös pikkiriikkisiä suupalan kokoisia minipiiraita. Kokeile erilaisia ympyrämuotteja.
Bataatti- ja punajuuripiiraat
30-40 kpl koosta riippuen
500 g valmista ruispiirakkataikinalevyä
vehnäjauhoja tai ruisjauhoja
Riisipuuro:
2 ½ dl vettä
2 dl puuroriisiä
7 ½ dl maitoa
1 tl suolaa
n. 500 g Kymppi Punajuurisosetta tai Bataattisosetta
1-2 munaa
Voiteluun:
sulatettua voita tai voi-maitoseosta
Aloita valmistamalla riisipuuro. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon puuroriisi. Anna nesteen imeytyä riiseihin. Lisää maito muutamassa erässä ja hauduta kannen alla kypsäksi noin tunti.
Mausta valmis puuro suolalla. Sekoita joukkoon punajuurisose tai bataattisose. Mikäli haluat valmistaa molempia, jaa puuro kahteen osaan ja sekoita toiseen 250 grammaa bataattisosetta ja toiseen saman verran punajuurisosetta. Riko joukkoon munat ja sekoita tasaiseksi.
Anna ruistaikinan sulaa ja kaulitse vehnäjauhoja tai ruisjauhoja apuna käyttäen ohuiksi levyiksi.
Voit halutessasi kaulita levyt myös pastakoneella.
Ota pyöreällä leivosmuotilla tai isohkolla juomalasilla pyöreitä kuvioita. Laita kuviot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Laita keko bataattiriisipuuroa tai punajuuririisipuuroa taikinaympyrän keskelle ja nosta reunat puuron päälle. Rypytä piirakoiksi.
Paista 250-asteessa noin 10-15 minuuttia riippuen piirakoiden koosta.
Voitele kypsät piirakat sulatetulla voilla tai voi-maitoseoksella.