Maalahden Limppua, muikkuja ja piparjuurimajoneesia

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Maalahden Limppu logo Maalahden Limppu logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Maalahden limppu

Ihana pikkusuolainen syntyy helposti vaikkapa työpäivän päätteeksi.
Valmista myös juhlapöydän suolaiseksi tarjottavaksi.
Helpolla herkullista ja näyttävää.

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
  • 8-10 viipaletta maalaahden limppua
  • 300 g muikkuja
  • 1 kananmuna
  • 2 dl pankojauhoja TAI
  • 2 dl ruisjauhoja
  • ¼ dl suolaa
  • voita
Piparjuurimajoneesi:
  • 1 kananmunan keltuainen
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl sinappia
  • 2 tl piparjuuritahnaa
  • 2 dl rypsiöljyä
  • tuoretta tilliä

Valmistusohje

  • Puhko muikut, eli katkaise niska ja vedä sisälmykset ulos pään mukana. Huuhtele ja kuivaa kalat kevyesti.
  • Riko muna lautaselle ja mittaa toiselle pankojauhot tai ruisjauhot. Ripottele joukkoon suolaa ja sekoita.
  • Kääntele kalat ensin munassa ja sitten jauhoseoksessa.
  • Paista kuumalla pannulla voissa molemmin puolin.
  • Valmista majoneesi.
  • Laita keltuainen kulhoon ja mittaa joukkoon suola, omenaviinietikka, sinappi ja piparjuuritahna. Sekoita. Lisää öljy vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes majoneesi sakenee.
  • Tarkista maku.
  • Levitä majoneesia Maalahden Limpulle ja laita päälle keko paistettuja muikkuja. Koristele annos tillillä tai herneenversoilla.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä