Espanjalainen perunamunakas

  • 10 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
espanjalainen perunamunakas
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

103 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Nevalan Peruna logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Nevalan Peruna

Espanjalainen perunamunakas on herkullinen ja ruokaisa munakas, jonka voit nauttia niin lounaana kuin tarjota illanistujaisissakin.
Nevalan perunan valmiit viipaleperunat ovat monikäyttöisiä ja sopivat mainiosti kaikenlaiseen ruoanlaittoon. Mikäli valmistat munakkaan vain itsellesi, jää perunaa vielä perheen ruokkimiseen jossain toisessa muodossa.
Valmista helppo perunamunakas isolle joukolle reunallisessa, leivinpaperilla vuoratussa uunivuoassa uunissa. Tällainen munakas on helppo leikata annospaloiksi ja tarjota piirakan tapaan myös kevään ja kesän juhlissa. Koristele silloin valmis munakas vaikkapa rucolalla tai tuoreilla yrteillä.

Advertising information

Ainekset

1 annosta
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl vettä
  • tai kermaa
  • 4 miniluumutomaattia
  • 1 sipuli
  • 100 g Nevalan Peruna viipaleita
  • suolaa
Paistamiseen
  • oliiviöljyä
  • tai rypsiöljyä

Valmistusohje

  • Sekoita rikotut munat ja vesi tai kerma keskenään.
  • Puolita miniluumutomaatit ja kuori ja hienonna sipuli.
  • Kuumenna öljyä pannulla ja laita pannulle perunaviipaleet, sipuli ja tomaatit.
  • Paista käännellen, kunnes ne saavat hieman väriä ja tomaatit ja sipulit pehmenevät hieman.
  • Kaada munaseos pannuun ja anna hyytyä miedolla lämmöllä, kunnes munakas on hyytynyt.
  • Rouhi pinnalle hieman suolaa.
  • Ripottele päälle hienonnettua persiljaa.
  • Tarjoa espanjalainen perunamunakas!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä