Libanonilainen broileri-perunavuoka

  • 15 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Libanonilainen broileri-perunavuoka
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

145 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Keiju

Libanonilainen broileri-perunavuoka on vaatimattoman näköinen, mutta uskomattoman herkullinen arkiruoka. Voit käyttää valmiita broilerinfilee tai -paistisuikaleita tai leikata itse broilerista reilumpia suupaloja. Perunat voivat olla kuutioita tai viipaleita. Viipaleet kypsyvät kuitenkin kuutioita nopeammin.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1½ kg perunoita
  • 500 g broilerin fileetä TAI
  • 500 g broilerinfileekuutioita TAI (vaihtoehto)
  • 500 g broilerin paistisuikaleita (vaihtoehto)
  • 1 dl Keiju yrttiöljyä, tomaatti, valkosipuli & basilika
  • 1 tl suolaa
  • 2-3 tl kuivattua rosmariinia
  • 2 sitruunan mehu
  • 3 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

  • Kuori perunat ja leikkaa tasapaksuiksi viipaleiksi tai tasakokoisiksi pieniksi kuutioiksi.
  • Paloittele tarvittaessa broileri suikaleiksi tai kuutioiksi tai käytä valmiita suikaleita.
  • Kuumenna osa öljystä pannulla ja lisää joukkoon kanapalat ja paista niihin väri. Lisää perunat käännellen.
  • Mausta suolalla ja rosmariinilla. Purista joukkoon sitruunoista mehut ja hienonna joukkoon vielä kuoritut valkosipulinkynnet. Kääntele hetki.
  • Valuta joukkoon loput öljystä ja kuumenna.
  • Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan.
  • Kypsennä 175-200 -asteisessa uunissa, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.
  • Voit tarvittaessa valuttaa joukkoon paiston loppuvaiheessa vielä öljyä.
  • Sekoita ruokaa kevyesti ennen ruokailua.
  • Nauti sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä