Raparperi-rahkapiiras

  • 15 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

10 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

6-8 annosta
Pohja:
  • 200 g digestive keksi
  • ½ dl-¾ dl Keiju Maapähkinä- ja rypsiöljy
Lisäksi:
  • 2 rkl Keiju Maapähkinä- ja rypsiöljy
  • 1-2 raparperinvarsi
  • ½ dl sokeri
  • 1 tl vaniljasokeri
  • ½ tl kaneli
  • 300 g vaniljarahka
  • kookosrahka
  • 2 kananmuna
  • ½ dl sokeri
  • 1 tl vaniljasokeri
Koristeluun:
  • mansikka

Raparperiaika on käsillä!
Leivo helppotekoinen ja herkullinen raparperipiiras jälkiruoaksi tai kahvipöytään! Keiju on tuonut markkinoille upean sarjan erikoisöljyjä, jotka antavat ruokiin ja leivonnaisiin upeaa makua. Maapähkinä- ja rypsiöljy antaa piiraalle hienostuneen aromin.

Raparperi-rahkapiiras
6-8 annosta

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
½ dl-¾ dl Keiju Maapähkinä- ja rypsiöljyä

Lisäksi:
2 rkl Keiju Maapähkinä- ja rypsiöljyä
1-2 raparperinvartta viipaleina
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia
300 g vanilja- tai kookosrahkaa
2 munaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
mansikoita

Laita Digestive-keksit tehosekoittimeen ja pyöräytä muruiksi.
Voit nuijia ne pussissa myös lihanuijan avulla.
Lisää joukkoon Keiju Maapähkinä- ja rypsiöljyä ja sekoita tasaiseksi.
Painele seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen malliseen irtopohjavuokaan tai pyöreään, halkaisijaltaan noin 20-22 cm vuokaan vuoan pohjalle. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin noin viideksi minuutiksi.
Paloittele raparperi viipaleiksi.
Kuumenna Maapähkinä- ja rypsiöljy kasarissa ja lisää raparperipalat, sokeri, vaniljasokeri ja kaneli. Kääntele hetki, kunnes raparperi pehmenee.
Levitä raparperiseos esipaistetun pohjan päälle.
Sekoita vanilja- tai kookosrahka, munat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään.
Kaada seos vuokaan ja levitä tasaiseksi.
Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on jähmettynyt.
Jäähdytä piiras. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Koristele tuoreilla mansikoilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä