Välimeren leipä

  • 20 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

14 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

2 leipää annosta
  • 5 dl vesi
  • 50 g hiiva
  • 1 rkl suola
  • 130 g vihreä pestokastike
  • 5 kpl aurinkokuivattu tomaatti
  • ½ dl öljy
  • 1 dl vihreä oliivi
  • 12-13 dl vehnäjauho
Lisäksi:
  • 2 SAGA leivinpaperiarkki

Itse valmistettua leipää ei voita mikään!
Vuoraa kakkuvuoka tai leipävuoka leivinpaperilla ja säästyt turhalta tiskaamiselta. Voit kääriä leivän paistopaperiinsa ja koristella kauniilla nauhalla. Tämä leipä on loistava kesävieminen ystävälle.

Välimeren leipä
2 leipää

5 dl vettä
50 g hiivaa
1 rkl suolaa
130 g vihreää pestokastiketta
5 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
½ dl aurinkokuivattujen tomaattien säilöntäöljyä tai muuta öljyä
1 dl vihreitä oliiveja hienonnettuna
12-13 dl vehnäjauhoja

Lisäksi:
2 arkkia Saga Leivinpaperia

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
Liuota joukkoon hiiva ja suola, sekä pestokastike.
Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit. Lisää ne joukkoon yhdessä öljyn kanssa.
Alusta joukkoon vehnäjauhot hyvin vaivaten, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa.
Vuoraa kaksi halkaisijaltaan noin 24 cm kakkuvuokaa leivinpaperiarkilla.
Jaa taikina kahteen osaan ja nosta vuokiin. Ripottele pinnalle hieman
vehnäjauhoja.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, tai kunnes pinta on
kauniin värinen ja leipä alkaa irrota vuoan reunoista.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä