Punajuurileipä

  • 20 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

21 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

2 annosta
  • 2 ½ dl vesi
  • 250 g Kymppi Punajuurisose
  • ½ dl (sulatettuna) voi
  • (vaihtoehto) öljy
  • 25 g tuore hiiva
  • 1 tl pomeranssinkuori
  • ½ rkl suola
  • 1 tl inkivääri
  • 1 tl neilikka
  • 1 ½ dl ruisjauho
  • 3 dl hiivaleipäjauho
  • 3 dl vehnäjauho

Punajuurileipä on upea leipä kaikkiin vuodenaikoihin. Tarjoa keittoruokien seurana tai juhlapöydän leipänä herkullisen levitteen kanssa.

Punajuurileipä
2 kpl

2 ½ dl vettä
250 g Kymppi Punajuurisosetta
½ dl sulatettua voita tai öljyä
25 g tuoretta hiivaa
1 tl pomeranssinkuorta
½ rkl suolaa
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 ½ dl ruisjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi reilusti lämpöiseksi.
Sekoita joukkoon punajuurisose, sulatettu voi tai öljy ja tuore murustettu
hiiva. Sekoita joukkoon pomeranssinkuori, suola, inkivääri, neilikka,
ruisjauhot, hiivaleipäjauhot ja vehnäjauhot alustaen.
Anan taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 40 minuuttia.
Jaa taikina kahteen osaan ja laita ne voideltuihin leipävuokiin.
Kohota uudelleen noin puoli tuntia.

Paista kohonneet leivät 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä