Hunajaiset dippijuurikkaat ja lehtikaalisipsejä
- 20 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 4 raitajuuri
- 4 punajuuri
- 4 keltajuuri
- 2 rkl oliiviöljy
- merisuola
- mustapippurirouhe
- cayennepippuri
- ¾ dl Hunajainen Sam Hunaja & Sitruuna hunaja
Lehtikaalisipsit:
- 150 g lehtikaali
- 2 rkl oliiviöljy
- merisuola
Sinappinen dippikastike:
- 3 dl turkkilainen jogurtti
- 2 tl sinappi
- suola
Syksyn illanistujais- ja pitopöydässä maistuu upeat punajuuret, raitajuuret ja keltajuuret. Valmista seuraksi dippikastike ja tarjoa rapeiden lehtikaalisipsien kanssa.
Hunajaiset dippijuurikkaat ja lehtikaalisipsejä
4 annosta
4 raitajuurta
4 punajuurta
4 keltajuurta
2 rkl oliiviöljyä
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä
ripaus cayennepippuria
¾ dl Hunajainen SAM Hunaja & Sitruuna -hunajaa
Lehtikaalisipsit:
150 g lehtikaalia
2 rkl oliiviöljyä
merisuolaa myllystä
Sinappinen dippikastike:
3 dl turkkilaista jogurttia
2 tl sinappia
ripaus suolaa
muutama rapea lehtikaalisipsi rouhittuna
Kuori raitajuuret, punajuuret ja keltajuuret ja leikkaa lohkoiksi.
Laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja pirskota pinnalle oliiviöljyä.
Rouhi joukkoon merisuolaa ja mustapippuria. Ripottele pinnalle hieman cayennepippuria.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja valuta päälle Hunaja & Sitruuna -hunajaa.
Kypsennä vielä, kunnes juurikkaat ovat kypsiä.
Valmista lehtikaalisipsit.
Huuhtele lehdet huolellisesti ja poista kovat lehtiruodit.
Leikkaa lehdet sopiviksi suupaloiksi ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Pirskota pinnalle oliiviöljyä ja mausta suolalla
Paista 150-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
Sekoita dippikastikkeen ainekset ja tarkista maku.
Tarjoa herkulliset juurikkaat dippikastikkeen ja rapeiden lehtikaalisipsien kanssa.